Sernik bez spodu z borówkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka , sól i cukier ubijam mikserem na puch , ciągle miksując dodaję twaróg , skórkę z cytryny , aromat , masło , jedną łyżkę mąki ziemniaczanej , mąkę pszenną i proszek do pieczenia . Borówki osypuję pozostałą mąką ziemniaczaną , obtaczam je , dodaję do masy serowej mieszam , przekładam do blaszki posypanej bułką tartą . Piekę około godziny w temperaturze 180 stopni , studzę .
2.Galaretkę zalewam wrzątkiem , mieszam do rozpuszczenia , studzę . Gdy galaretka zacznie gęstnieć wylewam ją na sernik . Ciasto wstawiam do lodówki , pozostawiam do zastudzenia - na około dwie godziny :)
Porady
Galaretka musi zacząć gęstnieć , zbyt płynna nasączy sernik :)
Komentarze