Sernik bez sera

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Sernik jest bardzo pyszny oraz szybki w wykonaniu.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 3 szkl. mąki
    0,5 szkl. cukru
    5 żółtek
    1 margaryna Kasia
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 duże kwaśne śmietany 18% o poj.400ml
    2 budynie śmietankowe na 0,5l mleka
    6 kropel olejku cytrynowego
    1 szkl. cukru pudru
    cukier waniliowy

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Białka ubić na sztywną pianę z 1 szkl. cukru pudru i z cukrem waniliowym.
    2. Ciasto zagnieść i wyłożyć 2/3 ciasta na blachę o wym. 24x35 cm a resztę ciasta zostawić na wierzch placka.
    3. Śmietanę połączyć z suchym budyniem. Ubite białka połączyć z masą śmietanową.
    4. Gotową masę wylać na rozłożone ciasto a na wierzch zetrzeć resztę ciasta na tarce z grubymi oczkami.
    5. Piec na złoty kolor 45 min. w temp. 180stopni C.

Komentarze

Podobne przepisy