Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać na stolnicę, na tarce o grubych oczkach zetrzeć zimną margarynę, dodać proszek do pieczenia, cukier puder. Wszystko szybko zagnieść i podzielić ciasto na 2 części. Jedną część włożyć do lodówki a drugą do zamrażarki na 20 minut. Między czasie zrobić masę jogurtową. Białka ubijamy na sztywno. Do garnka wlać jogurty dodać suche budynie, cukry wszystko zmiksować na jednolitą masę na koniec za pomocą drewnianej łyżki wymieszać ubite białka.
Brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia rozwałkować pierwsze ciasto, wylać masę jogurtową i na wierzch za pomocą tarki o grubych oczkach zetrzeć drugą część ciasta z zamrażarki. piekarnik rozgrzać do 170 stopni i piec ciasto przez ok 50 minut.
Komentarze