Sernik bez sera

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne a zarazem szybkie ciasto z jogurtów greckich.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    250 gram margaryny
    3 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 żółtek
    1/2 szklanki cukru pudru

    masa jogurtowa:
    3 jogurty greckie (każdy po 400 ml)
    2 cukry waniliowe
    3/4 szklanki cukru kryształu
    3 budynie śmietankowe
    piana z 5 białek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Ciastka

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, na tarce o grubych oczkach zetrzeć zimną margarynę, dodać proszek do pieczenia, cukier puder. Wszystko szybko zagnieść i podzielić ciasto na 2 części. Jedną część włożyć do lodówki a drugą do zamrażarki na 20 minut. Między czasie zrobić masę jogurtową. Białka ubijamy na sztywno. Do garnka wlać jogurty dodać suche budynie, cukry wszystko zmiksować na jednolitą masę na koniec za pomocą drewnianej łyżki wymieszać ubite białka.
    Brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia rozwałkować pierwsze ciasto, wylać masę jogurtową i na wierzch za pomocą tarki o grubych oczkach zetrzeć drugą część ciasta z zamrażarki. piekarnik rozgrzać do 170 stopni i piec ciasto przez ok 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować