Sernik baskijski

3.5 (4 ocen)

  • 12 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To najbardziej kremowy sernik na świecie!

  • 12 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    1 kg kremowego twarogu sernikowego

    6 dużych jajek

    65 gramów mąki pszennej

    200 gramów erytrytolu

    500 ml śmietanki kremówki

    1 opakowanie cukru z wanilią

    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

3.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik baskijski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wyjmuję z lodówki godzinę przed pieczeniem.

    W dużej misce ubijam twarożek z cukrem i erytrytolem, aż idealnie się połączą. Ciągle miksując dodaję jajka- pojedynczo. Teraz czas na dodatek soli i śmietanki, ciągle miksuję. Na sam koniec dodaję mąkę, ciągle miksuję. Masa będzie naprawdę rzadka.

    Piekarnik nagrzewam do 200 stopni.

    Tortownicę smaruję masłem, wykładam dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Przelewam sernik, piekę go 60-65 minut. Wierzch powinien być przypieczony na ciemny brąz. Sernik studzę przez godzinę, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Jak każdy sernik, najlepszy jest następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować