Sernik ananasowy z kokosową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananasy wraz z zalewą miksujemy w blenderze wraz z wiórkami kokosowymi (ja zostawiłam plaster do dekoracji).
2.Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy wraz z cukrami.
3.Następnie dodajemy stopniowo ser, gdyby masa robiła się zbyt gęsta rozrzedzamy koktajlem ananasowym i postępujemy tak do wyczerpania składników.
4.Blaszkę (23x28cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy herbatniki (lub biszkopty). Masę ostrożnie wykładamy łyżką, wyrównujemy wierzch. Sernik pieczemy 20 min. w 180 stopniach, 1 godzinę w 160 stopniach i 20 minut w 130 stopniach. Studzimy w otwartym piekarniku.
Porady
Zamiast herbatników czy biszkoptów można zapiec kruchy spód.
Komentarze