Sernik

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekki i puszysty - niebo w gębie :)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    2 szklanki mąki
    4 żółtka
    3/4 kostki margaryny
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Ser
    12 serków homogenizowanych 150 g naturalnych
    6 jajek
    1 margaryna
    15 łyżek cukru
    4 budynie śmietankowe
    cukier wanilinowy

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść, rozwałkować i wyłożyć spód blaszki.
  • 2. Cukier utrzeć z margaryną, dodać żółtka, po jednym serku, budynie i na końcu ubitą pianę z białek, wszystko dokładnie wymieszać, wlać do formy i piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy