Sernik

4.5 (144 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatny i aksamitny sernik.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ser na sernik 1 kg,
    masło 250 g,
    jajka 10 szt,
    cukier puder 1 szk,
    budyń śmietankowy 1 op,
    cukier puder do posypania,
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Miękkie masło ucierać przez 5 minut aż nabierze puszystości. Dodawać po jednym żółtku oraz małymi porcjami cukrem puder. Następnie dodać ser oraz budyń. Całość zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie połączyć z masą serową. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę serową i piec 60 – 70 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.38 (188 ocen)

Sernik

4 (12 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik

To może cię zainteresować