Serniczki z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Serniczki z patelni

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 250 gram sera twarogowego śmietankowego
    1 jajko
    3/4 szklanki mleka
    4 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 budyń śmietankowy bez cukru
    olej do smażenia

Serniczki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser, jajko, mleko, mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz proszek budyniowy przełożyć do miski.
    Dokładnie wyrobić jednolite ciasto.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Na rozgrzany olej łyżką nakładać porcje ciasta.
    Smażyć z dwóch stron na rumiano.
    Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy