Serniczki z galaretką

0 (0 ocen)

Małe a cieszy, zawsze może mieć inny smak. W zależności jaki użyjemy smak serka lub galaretki.

Składniki:

  • Składniki na 16 serniczków:
    15 dag serka homogenizowanego
    15 dag twarogu
    1 dag mąki ziemniaczanej
    1 białko z małego jajka
    4 dag cukru
    1 dag kakao
    1 galaretka
    1 łyżeczka roztopionego masła do smarowania foremek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Serniczki z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serniczki z galaretką 1. Twaróg zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę ziemniaczaną, serek homogenizowany, białko i cukier. Mieszać, aż wszystkie składniki połączą się.
    Rozpuścić masło i posmarować foremki.
    Następnie napełnić je masą serową, do wysokości 2-3 milimetry od brzegu. Lekko postukać foremkami o blat stołu, aby masa wypełniła wszystkie drobne wgłębienia, a wierzch wyrównał się.
    Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 125 stopni. Piec 20-22 minuty. Po wyjęciu z piekarnika serniczki przestudzić i wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
    Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody, odstawić do stężenia.

    Gdy serniczki będą przestudzone, a galaretka tężejąca wlać galaretkę do foremek z serniczkami i odstawić do całkowitego stężenia galaretki.
    Ja użyłam trzy kolory galaretek, dlatego pozostałą galaretkę wylałam do małych foremek. I były doskonałą dekoracją.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Serek Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować