Serniczki w pucharkach z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną

4.47 (177 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób

Pyszny, pachnący latem brzoskwiniowy deser. Składniki na 4 duże porcje.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Masa serowa:
    1/2 kg trzykrotnie mielonego twarogu
    1 galaretka brzoskwiniowa
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka żelatyny

    Masa brzoskwiniowa:
    6 brzoskwiń
    1 galaretka brzoskwiniowa

    Bita śmietana:
    300ml śmietanki 30%
    1 łyżka cukru pudru
    1 śmietan-fix
    czekoladowa posypka do dekoracji
    kawałki brzoskwini do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.47 (177 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serniczki w pucharkach z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym że zmniejszamy ilość wody do 300ml. Dodajemy do niej żelatynę, mieszamy. Studzimy do temperatury pokojowej, wtedy miksujemy z serem i cukrem pudrem. Przelewamy do pucharków, wstawiamy do lodówki.
  • 2. W czasie kiedy masa serowa tężeje przygotowujemy masę brzoskwiniową: galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym że zmniejszamy ilość wody do 400 ml. Studzimy do temperatury pokojowej. Brzoskwinie obieramy, pozbawiamy pestek i miksujemy na gładką masę. Zmiksowane brzoskwinie przelewamy do galaretki (3-4 łyżki odkładamy do dekoracji), dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do pucharków. Ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
  • 3. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Wykładamy do pucharków, polewamy musem brzoskwiniowym i posypujemy posypką. Dekorujemy pociętą w cienkie plastry brzoskwinią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Nektarynki Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować