Serniczki w pucharkach z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa: galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym że zmniejszamy ilość wody do 300ml. Dodajemy do niej żelatynę, mieszamy. Studzimy do temperatury pokojowej, wtedy miksujemy z serem i cukrem pudrem. Przelewamy do pucharków, wstawiamy do lodówki.
2.W czasie kiedy masa serowa tężeje przygotowujemy masę brzoskwiniową: galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym że zmniejszamy ilość wody do 400 ml. Studzimy do temperatury pokojowej. Brzoskwinie obieramy, pozbawiamy pestek i miksujemy na gładką masę. Zmiksowane brzoskwinie przelewamy do galaretki (3-4 łyżki odkładamy do dekoracji), dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do pucharków. Ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
3.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Wykładamy do pucharków, polewamy musem brzoskwiniowym i posypujemy posypką. Dekorujemy pociętą w cienkie plastry brzoskwinią.
Komentarze