Serniczki jogurtowe z marakują

0 (0 ocen)

  • 45 min

Serniczki na jogurcie sojowo-kokosowym, bez laktozy, na spodzie z daktyli i orzechów. Serniczki są niskokaloryczne. Dodatek marakuji sprawił, że są orzeżwiające.

  • 45 min

Składniki:

  • Spód:
    6 suszonych daktyli
    1 garść orzechów włoskich
    1/2 suchego wafla tzw. andruta
    1 łyżeczka oleju kokosowego

    Masa jogurtowa:
    400 g joguru sojowo-kokosowego
    3 blaty żelatyny
    1 łyżka miodu lub syropu z agawy
    1 łyżeczka brązowego cukru z prawdziwą wanilią (do kupienia w sklepach BIO)

    2 marakuje
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Serniczki jogurtowe z marakują - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spód: wszystkie składniki umieścić w misie blendera i zblendować. Wyłożyć dno 5 foremek, najlepiej silikonowych. Wstawić do lodówki.
  • 2. Blaty żelatyny namoczyć na 5 minut w 1/4 szklanki zimnej wody, potem razem z tą wodą podgrzać i mieszać aż się rozpuści, nie gotować! Do żelatyny dodać 1-2 łyżki jogurtu, a potem przelać do miski z resztą jogurtu, dodać miód, zmiksować, wylać na spody, wstawić na minimum 3 godz. do lodówki. Serniczki ostrożnie wyjmować z foremek i dekorować owocami marakuji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marakuja Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować