Serniczki jagodowe

5 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smak lata zamknięty w małych słoiczkach.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg twarogu
    400g jagód
    3 łyżki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżeczki żelatyny namoczonej w minimalnej ilości wody
    Biszkopty lub ciastka owsiane
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serniczki jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy jagody z cukrem i sokiem z cytryny stawiamy na średnim gazie. Jak jagody się zagotują zdejmujemy z ognia i dodajemy namoczoną żelatynę. Chwilę studzimy i blendujemy.
    Do miski wkładamy twaróg oraz przestudzoną masę jagodową, dokładnie miksujemy.
    Na dno słoiczków lub innych małych pojemników wsypujemy pokruszone ciastka owsiane i wlewamy powoli masę. Dekorujemy borówkami.

Porady

można dodać więcej cukru lub miodu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować