Serniczki czekoladowo- miętowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Delikatne, słodkie małe serniczki z delikatną nutą mięty, upieczone na miękkich biszkoptach. Pyszne!

  • 40 min

Składniki:

  • porcja na ok. 23 serniczki:

    500 g białego sera (z wiaderka)
    1/2 szklanki cukru
    3 batoniki czekoladowo-miętowe po 40 g (razem 120 g)
    2 jajka
    1 bardzo czubata łyżka mąki ziemniaczanej (25 g)

    23 gotowych okrągłych biszkoptów
    3 batoniki czekoladowo-miętowe po 40 g (razem 120 g) do dekoracji

Serniczki czekoladowo- miętowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wyłożyć biały ser, dodać cukier, jajka, mąkę ziemniaczaną i rozpuszczone na parze lub krótko w mikrofali batoniki. Wszystko razem krótko zmiksować. Do metalowej foremki na muffinki wyłożyć papilotki, do każdej z niej włożyć po jednym biszkopcie, wlać do dużej łyżce masy serowej, do ok. 3/4 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec 30 minut.
    Na wyjęte prosto z piekarnika serniczki wyłożyć pokrojone miętowe czekoladki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Komentarze

Podobne przepisy