Serniczek z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 foremki o średnicy 13 cm lub szerokie pucharki wyłożyć folią spożywczą, a następnie truskawkami.
2.Mleko podgrzać i rozpuścić w nim 1 łyżkę żelatyny. Wystudzić. Serek homogenizowany zmiksować z żelatyną. Dodać wiórki i Malibu, wymieszać. Przelać do foremek. Wstawić do lodówki.
3.Resztę truskawek zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji), zagotować, dodać łyżkę żelatyny, dokładnie wymieszać i wystudzić. Kiedy serniczki lekko stężeją, zalać je zimnym musem i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
4.Przed podaniem serniczek wyłożyć na talerz, zdjąć folię, udekorować wiórkami, tryskawkami i listkami mięty. Smacznego :)
Komentarze