Serniczek z rosą na petitkach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łatwy a jaki efektywny.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1opakowanie herbatników Petitki
    1kg sera
    1budyń waniliowy
    1szkl. Cukru
    1cukier waniliowy
    4jajka
    Barwnik czerwony

    Rosa:
    6białek
    1/2szkl cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Jajko

Serniczek z rosą na petitkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 25x32cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy warstwę petitków.
  • 2. Ser mielimy. Dodajemy do niego żółtka oraz resztę składników. Dzielimy na 2części(niekoniecznie równe). Do jednej dodajemy 1/2barwnika a drugą pozostawiamy bez zmian. Na koniec dodajemy ubite białka do obu mas serowych _ zmiksować i wylać na petitki najpierw masę jasną a potem lekko czerwoną. Piec 60min w 180c.
  • 3. Piana. Białka ubić na sztywno dodać cukier, zmiksuj. Pianę wylewamy na ciasto 7min przed zakończeniem pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować