SERNICZEK Z RICOTTY na ciasteczkowym spodzie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jednoporcjowa poranna przyjemność! Delikatny serniczek, na słodko-maślanym spodzie.

  • 60 min

Składniki:

  • 40g ciasteczek maślanych
    10g masła
    1 (małe) jajko
    150g sera ricotta
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    ziarenka z 1/2 laski wanilii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serniczek z ricotty na ciasteczkowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawić do 180 stopni (opcja grzania: góra i dół). Ciasteczka maślane pokruszyć. Masło rozpuścić, wymieszać dokładnie z pokruszonymi ciasteczkami. Przełożyć na dno kokilki, wyrównać za pomocą łyżki, wstawić do lodówki na około 15 minut. W tym czasie w osobnej misce zmiksować serek ricotta, jajko, mąkę ziemniaczaną i ziarenka wanilii. Tak przygotowaną masę przełożyć na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 30 minut. Serniczek ostudzić w otwartym piekarniku. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Ricotta Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować