Serniczek z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, 1 część owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce).Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Natomiast 2 część ciasta wyłożyć na blachę.
2.Masa serowa:
Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło i budyń śmietankowy. Ser biały dodawać porcjami, cały czas ucierając masę serową.
3.Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na 4 części.
4.Na blaszkę wyłożoną ciastem wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę z 3 białek i 0,5 szklanki cukru pudru.
Na wierzch zetrzeć na tarce 3 część, która została zamrożona.
5.Piec około 1 godziny i 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Komentarze