Serniczek z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny, prosty i szybki sernik brzoskwiniowy zawsze wychodzi bo z przepisu mamy:) polecam

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kostka margaryny
    0,5 szklanki cukru
    3 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 szklanki mąki pszennej

    Masa serowa:
    1 kg sera białego (w wiaderku)
    1 szklanka cukru pudru
    1 kostka masła roślinnego
    2 jajka
    1 olejek waniliowy
    1 budyń śmietankowy

    Dodatkowo:
    0,5 szklanki cukru pudru
    1 puszka brzoskwiń
    3 białka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serniczek z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, 1 część owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce).Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Natomiast 2 część ciasta wyłożyć na blachę.
  • masa serowa 2. Masa serowa:
    Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło i budyń śmietankowy. Ser biały dodawać porcjami, cały czas ucierając masę serową.
  • brzoskwinie 3. Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na 4 części.
  • układamy brzoskwinie 4. Na blaszkę wyłożoną ciastem wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę z 3 białek i 0,5 szklanki cukru pudru.
    Na wierzch zetrzeć na tarce 3 część, która została zamrożona.
  • sernik 5. Piec około 1 godziny i 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • serniczek 6. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować