Serniczek z brzoskwiniami . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruche ciasto:
Mąkę siekamy razem z margaryną, dodajemy cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Przekładamy na blachę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą.
2.Masa serowa:
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy jaja, proszek budyniowy, proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy serek waniliowy i wszystko dokładnie mieszamy. Wylewamy na kruche ciasto
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 *C i pieczemy 50-60 minut.
3.Brzoskwinie odsączamy z zalewy. Kroimy w kostkę. Blachę wykładamy folią spożywczą , układamy brzoskwinie. Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Zimne wylewamy na brzoskwinie. Wstawiamy do lodówki aby stężały
4.Glazura:
Dżem brzoskwiniowy wraz z wodą podgrzewamy w rondelku. Studzimy.
Glazurą smarujemy ostudzony sernik, na wierzch wykładamy galaretkę z brzoskwiniami
SMACZNEGO!
Porady
Galaretkę z brzoskwiniami najlepiej jest przygotować dzień wcześniej wtedy będzie zwarta i łatwo ją przełożymy na ciasto :)
Komentarze