Bardzo pyszny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z malinami. Idealny na każda okazję.
6 min
Dla 8 osób
Składniki:
Składniki: ( na małą tortownicę 17 cm),
biszkopty dwukolorowe duo,
250 g serka mascarpone,
300 g serka do serników,
3-4 łyżeczki stewi w pudrze,
50 ml gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny,
3-4 łyżeczki żelatyny,
galaretka poziomkowa ( może być inna czerwona),
300 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki,
maliny, wiórki kokosowe,
Serniczek na zimno z malinami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę i stawię rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Sery zmiksować z żelatyną na
gładką masę. Jeśli wolimy słodszą masę możemy dosłodzić według uznania.
Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty i zalać masą. Odstawić do stężenia.
Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu ( u mnie 300 ml).
Gdy masa nam stężeje wylać lekko tężejącą galaretkę (taką aby nie wylała nam się z tortownicy) i poukładać maliny. Posypać wiórkami. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego!
Komentarze