Serniczek na zimno z malinami i galaretką

4.5 (157 ocen)

  • 6 min
  • Dla 8 osób

Bardzo pyszny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z malinami. Idealny na każda okazję.

  • 6 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki: ( na małą tortownicę 17 cm),
    biszkopty dwukolorowe duo,
    250 g serka mascarpone,
    300 g serka do serników,
    3-4 łyżeczki stewi w pudrze,
    50 ml gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny,
    3-4 łyżeczki żelatyny,
    galaretka poziomkowa ( może być inna czerwona),
    300 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki,
    maliny, wiórki kokosowe,
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z galaretka Desery

Serniczek na zimno z malinami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę i stawię rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Sery zmiksować z żelatyną na
    gładką masę. Jeśli wolimy słodszą masę możemy dosłodzić według uznania.
    Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty i zalać masą. Odstawić do stężenia.
    Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu ( u mnie 300 ml).
    Gdy masa nam stężeje wylać lekko tężejącą galaretkę (taką aby nie wylała nam się z tortownicy) i poukładać maliny. Posypać wiórkami. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować