Serniczek na herbatnikowo - orzechowym spodzie

0 (0 ocen)

Ciasto dla zabieganych

Składniki:

  • • 200 g herbatników,
    • 100 g łuskanych orzechów włoskich,
    • 125 g masła,
    • 500 g serka śmietankowego w wiaderku o smaku naturalnym,
    • 5 jajek,
    • ¾ szklanki cukru pudru,
    • cukier waniliowy (16g),
    • ½ cytryny,
    • aromat waniliowy,
    • 4 kiwi,
    • sól.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serniczek na herbatnikowo - orzechowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło stopić w garnku i dodać do niego drobno pokruszone orzechy i herbatniki. Wszystko razem wymieszać i tak przyrządzonym ciastem wylepić średniej wielkości tortownicę.

    Oddzielone od żółtek białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
    Ser z cukrem waniliowym wymieszać mikserem, stopniowo dodawać cukier puder, żółtka, sok wyciśnięty z cytryny oraz aromat waniliowy. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji przełożyć masę serową na herbatnikowo-orzechowy spód.

    Ciasto wstawić do nagrzanego do 190ºC piekarnika i piec w termoobiegu przez ok. 30 minut. Po wyłączeniu piekarnika ciasto potrzymać w nim jeszcze przez 5 minut.

    Wystudzony sernik udekorować plasterkami dojrzałego kiwi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiwi Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie

To może cię zainteresować