Sernik brzoskwiniowy na zimno

4.5 (199 ocen)

Smaczny i dietetyczny, smakuje małym i dużym.

Składniki:

  • - 1 kg dojrzałych brzoskwiń
    - 1 szklanka cukru
    - sok z 1 cytryny
    - 3 serki brzoskwiniowe Danio
    - 3 łyżki żelatyn
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik brzoskwiniowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brzoskwiniowy serniczek 1. - Z brzoskwiń wyjąć pestki, dwie odłożyć a resztę pokroić.
    - Zagotować 3/4 litra wody z cukrem, dodać brzoskwinie, pogotować ok 10 minut z sokiem z cytryny.
    - Żelatynę zalać 1/2 szklanką zimnej wody.
    - Brzoswkinie zmiksować na gładką masę. Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
  • 2. - Formę na babkę posmarować cienko olejem, na dno wyłożyć dwie obrane ze skórki i pokrojone brzoskwinie.
    - Wylać ok 1 szklankę musu brzoskwiniwego. Wstawić formę do zamrażarki aby mus częściowo stężał.
  • 3. - Do reszty przestudzonego musu dodać serki brzoskwiniowe i dokładnie wymieszać.
    - Masę serowo-brzoskwiniową wylać na lekko stężały mus brzoskwiniowy- masy delikatnie się przemieszają.
    - Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Porady

Użyłam plastikowej formy Liliana z Tupperware. Serniczek można zrobić w formie na babkę lub tortownicy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały Serek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować