Serniczek babci Jasi

  • wyświetlono: 427 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ten pyszny serniczek wprost rozpływa się w ustach.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Małgorzata Klarowicz, Wrocław

Składniki

● kostka margaryny
● 2 szkl. cukru
● 1 kg zmielonego twarogu
● 10 jajek
● bakalie
● aromat waniliowy
● 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Serniczek babci Jasi

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodając utarte do białości żółtka i twaróg. Dodajemy mąkę, aromat i bakalie. Mieszamy.
  • 2. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z ciastem. Pieczemy ok. godziny w 170 °C. Studzimy przy lekko uchylonym piekarniku.

Porady

RADY M. Klarowicz
Wierzch sernika pozostanie jasny, gdy na czas pieczenia przykryjemy go folią aluminiową.
PPWS_12-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesernik

Komentarze

Podobne przepisy

Serniczek

Dodane przez: Dominika Lasota

Serniczek

Sprawdza się na każdą okazję.

sezamowe paluszki

Dodane przez: lucyna19

Sezamowe paluszki Jasia

Ciasteczka, które w większości...

Serniczek brzoskiwniowy

Dodane przez: Alex M

Serniczek brzoskwiniowy

Przepyszny i lekki serniczek na...

lekki serniczek

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Lekki serniczek

Serniczek lekki jak chmurka

Serniczek Gabi

Dodane przez: anaid123

Serniczek "Gabi"

Ciasto kruche, biszkopt, masa serowa...

Łaciaty serniczek.

Dodane przez: BABECZKA 35

Łaciaty serniczek

Pyszny i delikatny serniczek w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE