Serniczek

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Łatwy w przygotowaniu i smaczny serniczek

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 galaretki owocowe o dowolnym smaku, serek homogenizowany waniliowy 800 g, 2 łyżeczki żelatyny

Serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z trzech galaretek rozpuściłam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Jedną rozpuściłam w szklance wrzącej wody wraz z dwoma pełnymi łyżeczkami żelatyny. Na dno tortownicy o średnicy 23 cm wylałam jedną z tężejących galaretek. Serek przełożyłam do miski. Mikserem na najniższych obrotach zmiksowałam z tężejącą galaretką z żelatyną. Następnie do serowej masy dodałam zastygłą galaretkę pokrojoną w kostkę. Wylałam masę na zastygłą galaretkę. Gdy masa serowa zastygła wylałam na nią tężejącą ostatnią galaretkę. Sernik chłodził się przez noc w lodówce
    Szklanka poj 250 ml

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy