Serek wiejski z jajkami, warzywami i prażonym sezamem

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa i pożywna wersja serka wiejskiego ziarnistego z jajkami gotowanymi na twardo, duszoną marchewką z cebulką oraz prażonymi ziarnami sezamu. Idealna propozycja na śniadanie lub kolację na bogato.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g serka wiejskiego (np. lekki 3% tłuszczu)
    4 jajka ugotowane na twardo
    200 g obranej marchewki (1 duża sztuka)
    100 g obranej czerwonej cebuli (1 większa sztuka)
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 kopiasta łyżka prażonych ziaren białego sezamu
    2 łyżki oliwy lub oleju
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Serek wiejski z jajkami, warzywami i prażonym sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serek wiejski z jajkami, warzywami i prażonym sezamem 1. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, cebulę posiekać. Rozdrobnione warzywa smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem szczypty soli i pieprzu przez 5 – 7 min, mieszając, a następnie wystudzić.
    Serek wymieszać z obranymi i pokrojonymi w kostkę jajkami, marchewką z cebulą, sezamem i natką pietruszki. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować