Serek wiejski w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości, niż jest zasugerowane na opakowaniu (rozpuściłam ją w dużym kubku).
2.Serek wiejski dobrze odsączyć na sicie.
3.Kiedy galaretka przestygnie, ale jeszcze nie stężeje, dodać serek i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki. Po krótkim czasie dokładnie wymieszać jeszcze raz.
4.Po stężeniu galaretkę wyłożyć na talerz, obłożyć truskawkami (ewentualnie położyć kleks śmietany) i podawać.
5.Swoją galaretkę wlałam do małej salaterki. Zdecydowanie lepiej powinna się prezentować, gdy schłodzi się ją np. w filiżankach.
Smacznego życzy oliwek :)
Źródło: Szybka kuchnia. Wykwintne smakołyki na każdy dzień. Wyd. Vemag Verlags und Medien Aktiengeselleschaft. Kolonia 2011.
Komentarze