Twaróg wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mleko oraz miód i blendujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy sproszkowaną truskawkę liofilizowaną i blendujemy, aż otrzymamy konsystencję i wygląd serka homogenizowanego.
Przygotowujemy 2 pucharki/miseczki. Na dno sypiemy odrobinę musli, następnie wykładamy 1/4 porcji serka, ponownie sypiemy musli, kolejną warstwę serka (1/4 porcji) i na wierzch również posypujemy musli. To samo powtarzamy z drugim deserem.
Możemy podać od razu po przygotowaniu lub przechowujemy w lodówce.
Serek truskawkowy z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mleko oraz miód i blendujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy sproszkowaną truskawkę liofilizowaną i blendujemy, aż otrzymamy konsystencję i wygląd serka homogenizowanego.
Przygotowujemy 2 pucharki/miseczki. Na dno sypiemy odrobinę musli, następnie wykładamy 1/4 porcji serka, ponownie sypiemy musli, kolejną warstwę serka (1/4 porcji) i na wierzch również posypujemy musli. To samo powtarzamy z drugim deserem.
Możemy podać od razu po przygotowaniu lub przechowujemy w lodówce.
Komentarze