Dzięki temu przepisowi moja mama, która nie przepada za serami pleśniowymi strasznie je polubiła. Danie to znakomicie nadaje się na śniadanie ponieważ szybko się je robi i szybko znika z miseczki. To niecodzienne połączenie orzechów włoskich, rodzynek z cebulą i pomidorem.
Porady
Danie to można wzbogacić pokrojoną w paseczki szynką lub inną ulubioną wędliną. Można również stworzyć własną kompozycję składników, która odpowiada naszym gustom dodając np. paprykę, ogórka korniszonego, kukurydzę, czerwoną fasolę, ananasa i eliminując te produkty za którymi nie przepadamy. Bo kto się nie skusi na Ser na Hawajach albo w Meksyku? Serek znakomicie smakuje w towarzystwie różnych bakali (bakaliowy- rodzynki, orzechy, morele, migdały). Osoby lubiące eksperymenty w kuchni mogą zrobić ser z dodatkiem dżemu (ja dysponowałam dżemem malinowym własnej produkcji i efekt był naprawdę pyszny).
Komentarze