Serek wiejski z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Uwielbiamy takie śniadania. Lekkie, zwiewne (pomimo majonezu)...idealny serek na kanapki. No może troszkę przechodzimy na "fit"...głównie chodzi o smaki.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 200 g serka wiejskiego
    1 pęczek rzodkiewki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka siemienia lnianego
    przyprawa do sałatek (wg uznania)

Serek wiejski z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce do jarzyn. Do miski przekładamy serek wiejski, dodajemy starte rzodkiewki, majonez, siemię lniane, doprawiamy do smaku przyprawą do sałatek. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy