Serduszko z malinami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
• Umyj starannie jajko i wbij do misy miksera. Dodaj mleko, jogurt, mąkę, miód, rozpuszczoną czekoladę, kakao. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny, aby ciasto dojrzało.
• Używając pędzelka posmaruj patelnię oliwą. Kiedy tłuszcz się rozgrzeje, łyżką wazową wlej na patelnię porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
• Kremówkę przelej do wysokiego naczynia, dosyp 2 łyżki cukru. Ubij na sztywną pianę. Połącz delikatnie z gęstą kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z połówki sparzonej cytryny.
• Maliny i listki mięty umyj, pozostaw na sitku aby obeschły.
• Gdy naleśniki przestygną, wytnij z nich serca. Posmaruj pierwszy naleśnik przygotowaną masą śmietanową i ułóż na niej warstwę malin. Przykryj kolejnym naleśnikowym sercem. Posmaruj masą śmietanową i ozdób malinami i listkami mięty.
Komentarze