Serduszko z kabanosa z jajkiem na chlebie tostowym z keczupem

0 (0 ocen)

  • 15 min

W internecie i gazetach widziałam różne wersje tego serduszka.Moje dzieci zrobiły mi takie podobne z parówką i jajkiem sadzonym.Dzisiaj ja dla nich wymyśliłam taką wersję na podsmażonym chlebie tostowym posmarowanym keczupem i podałam z sałatką.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kromka chleba tostowego
    troszeczkę masła
    1/2 laski kabanosów wieprzowych
    1 jajko
    sól,pieprz do smaku
    keczup pikantny
    Sałatka:
    1/2 ogórka sałatkowego
    2 małe pomidorki koktajlowe
    2 rzodkiewki
    sałata zielona , kwiatuszek z rzodkiewki ,listek natki pietruszki do dekoracji
    1 wykałaczka,trochę oleju do podsmażenia kabanosa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Chleb tostowy Jajko Ser

Serduszko z kabanosa z jajkiem na chlebie tostowym z keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię dać troszkę masła i opiec na złoto z dwóch stron kromkę .Kabanosa przecinamy wzdłuż na pół .Kształtujemy serce i spinamy kawałkiem wykałaczki (u góry i u dołu).Serce obsmażamy na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju.Jajko roztrzepujemy i wlewamy do środka.Solimy jajko do smaku.Smażymy chwileczkę na małym ogniu(lekko jajko mieszając)aż uzyskamy takie jajko jaki lubimy.Kromkę chleba smarujemy keczupem.Układamy gotowe serce.Potrzepujemy pieprzem,układamy na liściu sałaty.Warzywa myjemy,ogórka obieramy i wszystko kroimy w plasterki.Układamy na przemian plasterek pomidorka,ogórka,rzodkiewki.

Porady

Środek serca można potrzepać ulubionymi świeżymi ziołami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować