Serduszka łososiowe z ryżem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To smaczne urozmaicenie obiadu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 gram fileta z łososia bez skóry

    Szklanka ugotowanego na półtwardo ryżu

    150 gram rozdrobnionego sera półtłustego sałatkowego typu feta

    Pół papryki czerwonej

    1 biała cebula

    Kilka suszonych pomidorów

    Pół szklanki drobnej fasolki czerwonej

    Kilka łyżek kukurydzy

    120 ml śmietany 30%

    3-4 jaja

    Sól, pieprz

    Ponadto: ewentualnie woda do dodania do masy

Serduszka łososiowe z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia zmiel w maszynce do mięsa, następnie przełóż do miski wraz z ryżem, serem. Paprykę, cebulę, obierz i drobno pokrój. Dodaj do reszty składników wraz z pozostałymi warzywami, śmietaną i jajkami. Wsyp przyprawy do smaku i dokładnie wymieszaj. Jeśli masa byłaby zbyt gęsta dodaj trochę wody. Przełóż do małych ozdobnych foremek (najlepiej na muffinki lub w kształcie serduszek) i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy