Serduszka biszkoptowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na walentynki piekę serca dla moich trzech kochanych mężczyzn: męża i dwóch synów – Tadeuszai Marcina.

Składniki:

  • 2 jajka
    1/2 szkl. cukru
    2/3 szkl. mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    lukier i posypka do dekoracji

Serduszka biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy i cały czas ubijając po 1 żółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy.
  • 2. Ciastem wypełniamy formę w serduszka i pieczemy 20 minut w temp. 180 °C. Upieczone serduszka polewamy gorącym lukrem i od razu dekorujemy,
    dopóki lukier nie zastygnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy