0 (0 ocen)
Porady
Dziczyzna to szlachetne mięso, które od lat królowało na polskich stołach. Teraz po latach znów wraca do łask i jest na nowo odkrywane. Serca zwierzęce należą do najcenniejszych podrobów. Charakteryzują się dużą zawartością cennego białka. Można przygotowywać je na różne sposoby. Przygotowane na wzór popularnych zimnych nóżek na pewno znajdą wielu zwolenników. Do bulionu, którym zalewamy ugotowane serca warto dodać tymianek i estragon, które podkreślą smak sarnich serc. Dla nadania jeszcze bardziej eleganckiego wyglądu prócz tradycyjnie podawanej cytrynki proponuję gotową galaretę posypać drobnymi kuleczkami z octu owocowego, które oprócz smaku wzbogacą również wygląd dania. Przepis na kawior z octu: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kawior-z-octu-owocowego
Komentarze