Serce Werony

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Rolada z delikatnego mięsa z indyka a w środku kolorowy aromatyczny omlet z warzywami. Potrawę robi się szybko i prosto, choć wydaje się na skomplikowana.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z indyka
    • 10 dag fasolki szparagowej
    • 10 dag marchwi kostka
    • Mały słoik papryki konserwowej
    • 3 jajka
    • Pieprz
    • Przyprawa do indyka
    • sól
    • ½ szklanki śmietany 18 %

Serce werony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy wzdłuż tak żeby nie przeciąć i rozbijamy, doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • omlet 2. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do miski.
    Dodajemy do warzyw pokrojoną drobno paprykę.
    Wbijamy jajka, doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy śmietanę.
    Dokładnie mieszamy i smażymy omlet.
  • omlet 3. Po usmażeniu układamy na środku mięsa.
  • rolada 4. Zwijamy w roladę.
  • rolada 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.
  • danie 6. Po upieczeniu kroimy w 2 cm plastry i układamy w naczyniu.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy