Serce z parówki i jajka

  • wyświetlono: 69 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię kiedy przygotowywane przeze mnie potrawy wyrażają uczucia i cieszą oczy najbliższych:)

ja
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

2 długie parówki
2 małe jajka
olej do smażenia- ok. 1-2 łyżeczki
małe wykałaczki

Sposób przygotowania przepisu:

Serce z parówki i jajka

  • 1. Każdą parówkę obieramy z osłonki, przecinamy wzdłuż, dokładnie w połowie, z jednej strony pozostawiając nie nacięty koniec (około 1,5-centymetrowy).
    Ostrożnie i powoli wyginamy parówkę, tak aby otrzymać kształt serca. Końce spinamy wykałaczką.
    Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie przenosimy na nią parówkowe kształty. W środek każdego wbijamy po jednym jajku, uważając, aby nie zniszczyć żółtka. Kiedy jajko ładnie się zetnie, a parówka zarumieni, obracamy całość na drugą stronę i jeszcze chwilę dosmażamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilWielkanocprzekąskikolacjana ciepłoSZYBKA KUCHNIAśniadaniaposiłek dla dziecidania z jajektyp dniaserca z parówek i jajek

Komentarze

Podobne przepisy

SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ, PAPRYKĄ I ŚMIETANĄ

Dodane przez: magdzia44448

SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ,...

Pyszna i szybka przekąska - do...

Parówki z pomidorami i pieczarkami w chałkach francuskich

Dodane przez: bienpyt

Parówki z pomidorami i pieczarkami w chałkach...

Szybkie danie na gorąco podane...

bułki

Dodane przez: Aninka88

Drożdżowe bułeczki z parówkami

To propozycja na ciepłą kolację...

Ciastko francuskie na wytrawnie z parówką i warzywami

Dodane przez: Kasia_S

Ciastko francuskie na wytrawnie z parówką...

idealne i na ciepło i na zimno

fasolka

Dodane przez: Kasja1986

Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino...

Propozycja na szybkie śniadanie...

Jajka nadziewane

Dodane przez: Bożena1960

Jajka nadziewane pastą z jajek ,sera i szynki

Pysznie nadziane jajka, ze smakowitą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE