Serca

0 (0 ocen)

  • 40 min

Torcik przygotowany na rocznicę ślubu.

  • 40 min

Składniki:

  • I Ciasto:
    8 jaj
    28 dag cukru
    16 dag mąki pszennej
    4 dag kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    II Ciasto
    20 dag kokosu
    5 białek
    1 szkl. cukru
    1 łyż proszku do pieczenia

    Masa;
    5 żółtek
    cukier waniliowy
    3 łyżki maki ziemniaczanej
    1 budyń waniliowy
    2 szkl. mleka
    3/4 szkl. cukru
    1 kostka masła
    3 dag kawy capuccino


Serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. I Ciasto;
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ciągle ubijając dodać kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
    upiec biszkopt w temp. 180 C przez ok. 30 min.
    Po upieczeniu podzielić na 2 cz

    II Ciasto
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier oraz kokos z proszkiem i lekko wymieszać. piec na złoty kolor przez 30 min.

    Masa:
    Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy, żółtka zmieszać i ugotować budyń. masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.

    Przełożenie:
    I ciasto- masa- II ciasto- masa- I ciasto- polewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy