Ser żółty z patelni

4.5 (184 ocen)

  • 20 min

Pierwszy raz jadłam to danie w tamtym roku na wakacjach. Od tego czasu często podaje go moim bliskim.

  • 20 min

Składniki:

  • (składniki na jedną porcję)
    2 plastry żółtego sera ( grube na około 1 cm)
    2 plastry szynki (grubsze)
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    ketchup pikantny

Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ser żółty z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę wkładamy między dwa plastry sera. Obtaczamy je ostrożnie w jajku, następnie w bułce tartej (tak jak kotlety schabowe). Smażymy na patelni do zrumienienia bułki tartej.
    Podajemy z frytkami oraz dowolną surówką.
    Można udekorować ketchupem (wedle uznania).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować