Ser żółty

4.5 (142 ocen)

  • 60 min

Polecam dla smakoszy własnych wyrobów.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg sera białego
    1 l mleka
    1 łyżeczka octu
    1 łyżeczka sody
    2 łyżki soli
    2 żółtka
    15 dag masła
    kminek

Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ser żółty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować, wkruszyć ser i gotować 10 min. Odcedzić na sicie, dodać resztę składników i podgrzewać aż będzie się robił coraz bardziej gęsty. Na koniec dodać kminek. Przelać do naczynia takiego, aby się dobrze później dał kroić. Odstawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować