Ser pleśniowy panierowany

4.5 (183 ocen)

  • 10 min

Przekąska dla miłośników sera pleśniowego.

  • 10 min

Składniki:


  • 2 opakowania sera pleśniowego
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    kilka łyżek bułki tartej
    olej do głębokiego smażenia

    konfitura z jarzębiny do podania
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ser pleśniowy panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sery wyjęte z opakować pokroić na 4 lub 6 części. Każdą z nich najpierw obtoczyć dokładnie w mące, następnie w rozmąconym jajku i bułce tartej.
    Olej rozgrzać bardzo mocno w niewielkim garnku. Wrzucać po 3 - 4 kawałki panierowanego sera na raz, smażyć krótko, aż będą rumiane. Moje wyszły bardziej żółte niż rumiane, ponieważ użyłam jajka od szczęśliwej kurki, które miało bardzo intensywnie pomarańczowe żółtko.

    Gotowe serki odsączyć na papierowym ręczniku, podawać z konfiturą jarzębinową lub żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować