Polecam ser z grilowanej patelni, polany sosem pieczarkowym , na bialutkim ryżu z gożdzikami smakuje cudownie.
40 min
Składniki:
na 2 porcje:
2 sery typu camembert
olwa z oliwek do posmarowania patelni grilowej
100 g ryżu białego
5 goździków, sól
sos pieczarkowy:
200 g pieczarek
50 ml śmietanki 18%
sól, pieprz,gałka muszkatołowa tarta, liść laurowy, ziele angielskie, łyżka masła
łyżeczka mąki do zagęszczenia
Ser grilowany na ryżu z goździkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować wg przepisu z dodatkiem soli i goździków. Odcedzić.
Pieczarki pokroić w plasterki i dusić na maśle, dodać sól, pieprz, startą gałkę, zmiażdżone ziele angielskie, 2 listki laurowe.Zagęścić mąką ze śmietanką.
Ser smażyć na patelni grillowej z dodatkiem papryki wędzonej, z obu stron.
Gdy zmięknie, podawać na ryżu z dodatkiem sosu pieczarkowego
Smacznego
Komentarze