Ser grilowany na ryżu z goździkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam ser z grilowanej patelni, polany sosem pieczarkowym , na bialutkim ryżu z gożdzikami smakuje cudownie.

  • 40 min

Składniki:

  • na 2 porcje:
    2 sery typu camembert
    olwa z oliwek do posmarowania patelni grilowej
    100 g ryżu białego
    5 goździków, sól
    sos pieczarkowy:
    200 g pieczarek
    50 ml śmietanki 18%
    sól, pieprz,gałka muszkatołowa tarta, liść laurowy, ziele angielskie, łyżka masła
    łyżeczka mąki do zagęszczenia



Ser grilowany na ryżu z goździkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu z dodatkiem soli i goździków. Odcedzić.
    Pieczarki pokroić w plasterki i dusić na maśle, dodać sól, pieprz, startą gałkę, zmiażdżone ziele angielskie, 2 listki laurowe.Zagęścić mąką ze śmietanką.
    Ser smażyć na patelni grillowej z dodatkiem papryki wędzonej, z obu stron.
    Gdy zmięknie, podawać na ryżu z dodatkiem sosu pieczarkowego
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy