Ser feta smażony w chrupiącym cieście

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspomnienie greckich wakacji - ser feta smażony w bardzo chrupiącym cieście, to kwintesencja prostoty i pełnia smaku, polecam

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie sera feta
    ¼ łyżeczki ostrej i słodkiej papryki
    Pieprz
    ½ szklanki mąki pszennej
    ¼ szklanki mleka
    Około 1/3 szklanki zimnej wody gazowanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Tzatziki Przekąski

Ser feta smażony w chrupiącym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę kroimy w kostkę. Oprószamy ją z dwóch stron pieprzem i mieszanką papryki.

    Do salaterki wsypujemy mąkę, dodajemy mleko i wodę i za pomocą rózgi łączymy składniki aż do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji gęstej śmietany.

    Do tak przygotowanego ciasta wkładamy kawałki fety i starannie je w nim obtaczamy. Kawałki fety kładziemy na rozgrzany głęboki tłuszcz i smażymy po 2-4 minuty z każdej strony lub do uzyskania pięknego złotego koloru.

    Usmażoną fetę przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

    Usmażoną fetę serwujemy razem sosem tzatziki serwujemy gorąco (dobrze smakuje też na zimno ), smacznego :D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować