Ser camembert lub brie na poduszce z rukoli

4.5 (189 ocen)

  • 15 min

Doskonale nadaje sie na przystawke lub na pysza kolacje we dwoje. Danie to przygotowalem dla żony na rocznice ślubu była zachwycona.

  • 15 min

Składniki:

  • Ser camambert lub brie
    Rukola
    Pomidorki cherry
    Jajko
    Bułka tarta

    Sos winegret
    Kilka łyzek oliwy z oliwek
    Łyżka octu winnego
    Łyżka soku z cytryny
    1 ząbek rozgniecionego czosnku
    1 Łyżka miodu
    sól i pieprz
    malutka rozkruszona papryczka chilli
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ser camembert lub brie na poduszce z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smażenie sere
    Ser obtaczamy w jajku z przyprawami (sól, pieprz) następnie panierujemy w bułce tartej (calość powtarzamy dwa razy) kladziemy na goracym oleju i smazymy z kazdej strony na zoty kolor.
    Rukole myjemy, suszymy, ukladamy na talerzu. Na rukole ukladamy uprzednio umyte i pokrojone na polowki lub cwiartki pomidorki, polewamy sosem winegret wczesniej przygotowanym (sos przyzadzamy laczac ze soba wszystkie skladniki) kadziemy usmazony ser camembert (brie). Ser po usmazeniu z wierzchu bedzie chrupiacy a w srodku bedzie sie rozplywal. Doskonalym dodtakiem jest smazona borowka lub zurawina.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować