Ser biały warstwowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

W sezonie letnim ser jest u mnie bardzo popularny, od czasu do czasu robię go warstwowo.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kostka sera białego (200 g)
    łyżka masła
    2 jajka
    czubata łyżka majonezu
    sól (ewentualnie mieszanka przypraw)
    szczypiorek

Ser biały warstwowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1 1. Ser miksujemy z masłem, solimy.
  • etap 2 2. Jajka gotujemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • etap 3 3. Rozcieramy warstwę majonezu.
  • etap 4 4. Całość posypujemy szczypiorkiem.

Porady

Ser można wymieszać ale według mnie lepszy jest warstwowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy