SERNIK PASTELOWY Z OWOCAMI

4.5 (192 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Lekki deser na bazie serka homogenizowanego w pastelowych kolorach.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    60 dag serka homogenizowanego
    1 szklanke śmietanki kremówki
    3 łyżki cukru
    1 galaretka czerwona
    1 galaretka zielona
    1 galaretka żółta
    2 galaretki przeźroczyste

    Owoce: truskawki, winogrona, borówki, brzoskwinie z puszki

    Tortownica: 20/20cm
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Sernik pastelowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki: czerwoną, zielona i żółtą rozpuścić w 175 ml przegotowanej wody każdą i odstawić do lekkiego stężenia.
  • 2. W tortownicy ułożyć biszkopty.
  • 3. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać do serka delikatnie mieszając. Ser podzelić na 3 cześci. Do Jednej części dodać tężejącą galaretkę czerwoną, wymieszać i wyłożyć na biszkopty, wstawić do lodówki. Do drugiej części dodac galaretkę zielona, delikatnie wymieszać i wyłożyć na zastygniętą już część czerwoną. Podobie postąpić z galaretką żółtą. Całość wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
  • 4. Na wierzchu poukładać owoce i zalać 2 galaretkami przeżroczystymi rozpuszczonymi w 3 szklankach przegotowanej wody. Całość schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować