REKLAMA

SERNIK PASTELOWY Z OWOCAMI

wyświetlono: 1459 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Lekki deser na bazie serka homogenizowanego w pastelowych kolorach.

opublikowany: 09.04.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    60 dag serka homogenizowanego
    1 szklanke śmietanki kremówki
    3 łyżki cukru
    1 galaretka czerwona
    1 galaretka zielona
    1 galaretka żółta
    2 galaretki przeźroczyste

    Owoce: truskawki, winogrona, borówki, brzoskwinie z puszki

    Tortownica: 20/20cm
Ocena:

(średnia 4.5 z 192 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki: czerwoną, zielona i żółtą rozpuścić w 175 ml przegotowanej wody każdą i odstawić do lekkiego stężenia.
  • 2. W tortownicy ułożyć biszkopty.
  • 3. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać do serka delikatnie mieszając. Ser podzelić na 3 cześci. Do Jednej części dodać tężejącą galaretkę czerwoną, wymieszać i wyłożyć na biszkopty, wstawić do lodówki. Do drugiej części dodac galaretkę zielona, delikatnie wymieszać i wyłożyć na zastygniętą już część czerwoną. Podobie postąpić z galaretką żółtą. Całość wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
  • 4. Na wierzchu poukładać owoce i zalać 2 galaretkami przeżroczystymi rozpuszczonymi w 3 szklankach przegotowanej wody. Całość schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: green_gi green_gi

Tort pastelowy

Lekki i smakowity tort na różne okazje.

kategoria: torty Desery bita śmietana opublikowany: 06.05.2013 | wyświetlono: 436 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE