Sernik pastelowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki: czerwoną, zielona i żółtą rozpuścić w 175 ml przegotowanej wody każdą i odstawić do lekkiego stężenia.
2.W tortownicy ułożyć biszkopty.
3.Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać do serka delikatnie mieszając. Ser podzelić na 3 cześci. Do Jednej części dodać tężejącą galaretkę czerwoną, wymieszać i wyłożyć na biszkopty, wstawić do lodówki. Do drugiej części dodac galaretkę zielona, delikatnie wymieszać i wyłożyć na zastygniętą już część czerwoną. Podobie postąpić z galaretką żółtą. Całość wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
4.Na wierzchu poukładać owoce i zalać 2 galaretkami przeżroczystymi rozpuszczonymi w 3 szklankach przegotowanej wody. Całość schłodzić.
Komentarze