Semifreddo truskawkowe z musem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Prawie jak domowe lody.

  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawka: 250 gramów
    - śmietanka kremówka 30% lub 36%: 250 mililitrów
    - cukier puder: 35 gramów
    - mus truskawkowy: 0.5 szklanki
    - cukier: 1 łyżka

Semifreddo truskawkowe z musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce zmiksować, kremówke ubic z cukrem pudrem. Do kremówki dodać mascarpone i troche wymieszac. Niezbyt dokladnie (dzieki temu otrzymalam po przekrojeniu widoczne białe plamy zamrozonego mascarpone). .
  • 2. Mus delikatnie połaczyc ze smietana. Dodac pokrojne truskawki. Forme (u mnie mala keksówka) wyłozyc folia spozywcza, wstawic na 5 minut do zamrazalnika. Wyjać, wlac mase, zakryc wystajacą folią i wstawic do zamrazalnika na 6h
  • 3. Przed podaniem wyjac niech sie 10 minut lekko ociepli. Będzie lepiej sie kroic. Truskawki zmiksowac z cukrem na mus. Polac kawałki deseru. Pychota. Jak zamrozony koktajl truskawkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy