Semifreddo

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny deser lodowy, pochodzący z Włoch. Kusi kwaskową nutą malin.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l śmietany 36%
    4 jajka
    6 łyżek cukru pudru
    100 g malin
    garść pistacji

Semifreddo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Semifreddo 1. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty kogel-mogel.
    Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
    Śmietanę ubijamy.
    Dodajemy do niej utarte żółtka, maliny i pistacje.
    Na koniec dodajemy pianę.
    Wszystko delikatnie mieszamy.
    Keksówkę wykładamy folią spożywczą.
    Napełniamy ją masą.
    Zamrażamy.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy