Selerowy zawrót głowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie jestem kucharką, lubię jednak dla bliskich wymyślać nowe dania.

Składniki:

  • ● 4 gałązki selera naciowego
    ● 2 jabłka
    ● pęczek rzodkiewek
    ● 2 łyżki majonezu
    ● sól
    ● pieprz

Selerowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera, rzodkiewki i jabłka
    myjemy i osuszamy. Jabłka
    obieramy, kroimy w ćwiartki.
    Usuwamy gniazda nasienne.
  • 2. Kilka rzodkiewek i listków
    selera odkładamy do dekoracji,
    resztę wraz z jabłkami kroimy
    w małą kostkę. Mieszamy.
  • 3. Do sałatki dodajemy majonez.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Mieszamy. Dekorujemy
    odłożonymi listkami selera
    i rzodkiewkami.

Porady

Aby jabłka nie ściemniały, warto skropić je sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy