SELEROWE CIASTO Z MUSEM JABŁKOWYM (jednoporcjowe)

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Ciasto z marchewką już nikogo nie dziwi. Z cukinią, z dynią, a nawet z burakiem - to również standard. Ale co powiecie na (oczywiście jednoporcjowe!) ciasto z selerem?

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
    10g płatków owsianych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki imbiru
    1/2 łyżeczki kardamonu
    szczypta soli
    1 (średnie) jajko
    1 łyżka miodu
    50g jogurtu naturalnego
    1/2szkl startego selera (świeżego)
    2-3 łyżki musu jabłkowego - do nadzienia

Selerowe ciasto z musem jabłkowym (jednoporcjowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawić do 180 stopni (grzanie: góra i dół). Mąkę pszenną pełnoziarnistą, płatki owsiane, jogurt, proszek do pieczenia, cynamon, imbir, kardamon, sól, jajko, miód oraz startego selera umieścić w naczyniu mieszającym. Wymieszać: obroty nastawić na 4, czas na 2 minuty. Połowę ciasta przelać do kokilki, nałożyć mus jabłkowy, a na to resztę ciasta. Wstawić do piekarnika i piec przez 30-40 minut. Gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy