seler z masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

rumiane warzywo z masłem czosnkowym

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • duzy seler ok 1 kg, łyżka oliwy, głowka czosnku, 5 dag masła, 2 łyżki natki pietruszki

Seler z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. selera pokroic w kostkę 5 cm, otoczyć w oliwie,, ułożyc w jednej warstwie w naczyniu żaroodpornym wraz z głowką czosnku. piec w średnio nagrzanym piekarniku przez godz, do czasu kiedy seker stanie sie rumiany i miękki. Przełożyc do innego naczynia, pozostawić w ciepołym miejscu Czosnek przekroić na pół, wycisnąć miąższ do tego samego naczynia, dodać masło, natkę - podgrzewać do momentu kiedy tłuszcz sie zacznie lekko pienić, dodać kostki selera, delkatnie wymieszać w czosnkowym maśle.

Porady

Gorące podawac od razu na stół

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy