Seler po grecku

  • wyświetlono: 204 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Znakomite danie, taka " ryba po grecku " dla ubogich i wegetarian. Gorąco polecam.

KORAL
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

seler 530 g
por 85 g
marchew 240 g
pietruszka 150 g
1 cebula
Koncentrat pomidorowy 90
olej 2 łyżki
sól, pieprz ew. cukier
przyprawa tandoori masala
ciepła woda około 1/2 szklanki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Seler po grecku

  • 1. Seler obieramy, kroimy z niego 4 plastry o grubości około 1 centymetra. Pokrojony seler obtaczamy z przyprawie tandoori masala , przyprawiamy pieprzem i solą.
    Tak przygotowany seler smażymy z obu stron z 1 łyżką oleju.
    Zdejmujemy z patelni.
    Resztę warzyw obieramy i razem z pozostałym selerem kroimy w drobniutką kostkę, lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Pora oczywiście kroimy w paski.
    Warzywa przesmażamy na patelni po selerze dodając 1 łyżkę oleju.
    Warzywa często mieszamy, w trakcie dolewamy ciepłą wodę i koncentrat. Dusimy pod przykryciem około 10 minut.
    Pod koniec na jakieś 4 minuty wkładamy kotlety z selera i podduszamy je razem z warzywami.
    Podajemy kotlet z selera i porcję warzyw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywaselerkoncentrat pomidorowyzdrowy obiadpostny obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak po grecku

Dodane przez: PolskaGotuje

Kurczak po grecku

Jeden z tych pysznych, letnich...

ryba po grecku

Dodane przez: agarybak76

Ryba po grecku

To danie, którego nie zabraknie...

image-27tkyp2

Dodane przez: nikolaxxxx

Ryba po grecku

Bardzo prosty sposób na smaczną...

ryba po grecku

Dodane przez: anka1988

Ryba po grecku

Moja wersja ryby po grecku.

image-0f32xng

Dodane przez: sylwin03

Ryba po grecku

Ryba po grecku

image-0lh6iut

Dodane przez: monika016

Tortilla po grecku

Po tortillę sięgamy chętnie, bo...