Seler po grecku

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Znakomite danie, taka " ryba po grecku " dla ubogich i wegetarian. Gorąco polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • seler 530 g
    por 85 g
    marchew 240 g
    pietruszka 150 g
    1 cebula
    Koncentrat pomidorowy 90
    olej 2 łyżki
    sól, pieprz ew. cukier
    przyprawa tandoori masala
    ciepła woda około 1/2 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Seler po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obieramy, kroimy z niego 4 plastry o grubości około 1 centymetra. Pokrojony seler obtaczamy z przyprawie tandoori masala , przyprawiamy pieprzem i solą.
    Tak przygotowany seler smażymy z obu stron z 1 łyżką oleju.
    Zdejmujemy z patelni.
    Resztę warzyw obieramy i razem z pozostałym selerem kroimy w drobniutką kostkę, lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Pora oczywiście kroimy w paski.
    Warzywa przesmażamy na patelni po selerze dodając 1 łyżkę oleju.
    Warzywa często mieszamy, w trakcie dolewamy ciepłą wodę i koncentrat. Dusimy pod przykryciem około 10 minut.
    Pod koniec na jakieś 4 minuty wkładamy kotlety z selera i podduszamy je razem z warzywami.
    Podajemy kotlet z selera i porcję warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Seler Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować